Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

pokud by tahle rudá sebranka měla zálusk na mé příjmy napadá mě, že bude na čase si udělat zbrojní pas;-)

1 0
možnosti
DD

Vy ho ještě nemáte? 8-o Vždyť se to tady děje už přes dvacet let.;-):-)

1 0
možnosti
JP

pokud prostredky k zajisteni zp "natiskneme" bez toho, aby byly podlozeny nejakou hodnotou, povede to k jedinemu: k inflaci, v pripade takto vysokeho objemu penez pak dokonce k hyperinflaci. inflace ma pak takovou neprijemnou vlastnost, ze veskere zbozi na trhu zdrazi - na co driv stacilo deset tisic a jeste zbylo, tam muze po inflaci byt deset tisic malo. souvisi to tak trochu i se smennym kurzem czk - eur, pripadne usd, kteryzto kurz neni nijak pevne vazan a v pripade skokoveho zvyseni objemu czk v obehu dojde k uprave smenneho kurzu, a stat, pripadne cnb, s tim nic moc delat nemuze. auto, ktere stalo deset tisic euro, bude stat porad deset tisic euro, akorat ze to uz nebude 250 tisic korun, ale treba 400 ... a za rok zjistime, ze diky zasadnimu narustu cen je hodnota zakladniho prijmu nedostatecna, je treba valorizovat, a prostredky na onu valorizaci si natiskneme, jak jinak. natisteni dalsi velke hromadky penez povede k inflaci, a dalsi uprave konvertibility ... a pes jitrnicku sezral. ekonomicke perpetuum mobile TAKY nefunguje, kdo by to byl rekl ;-)

0 0
možnosti
Foto

Nepodmíněný příjem je modernizovaná obdoba práva na práci. Je to celkem dobrý nápad, ale pokud by se realizoval v nominální výši 10 tisíc/osoba, pak by to nejpozději do dvou tří let zruinovalo vklady občanů v bankách. Proto si myslím, že právo na práci je přece jenom vymakanější opatření.

0 0
možnosti
JN

Jak se platy blíží VZP snižuje se motivace pracovat. Do extrému vyvedená otázka: Kdo bude vydělávat na VZP pokud by všichni zůstali doma na VZP?

Právě proto lze předpokládat, že vzroste cena práce. Pomineme-li, že pro velkou část lidí není hlavní motivací k práci finanční odměna, o to, aby pracoval dostatek lidí by se tak měly postarat tržním mechanismy. 

(pro mě hlavní jak neskončit jako Indie) Zároveň se tím vytvoří podmínky více motivující k automatizaci, robotizaci a využívání nových technologií.

0 0
možnosti
Foto

Prostě geniální - gramatika je pirátská.

Takový už je úděl Pirátů, přicházet s netradičními řešeními - např.

Samotná VZP (všeobecný základní příjem) nepřínáší dodatečné peníze, takže jde jen o přerozdělení v rámci stávajícího systému - tj. směrem od aktivně pracujících k těm co pobírají VZP.

protiargument: Nelze ztotožnit aktivně pracující s aktivně vydělávajícími a pokud přihlédneme k užitečnosti vykonané práce, argument ztrácí na přesvědčivosti úplně. Přínos ekonomicky aktivních! společnému blahu je navzory dogmatu liberálních ekonomů často pochybný, nezřídka dokonce negativní. !

http://www.pirati.cz/program/prac/soc/vzp?do=export_phpbbiframe#argumenty_pro_zavedeni_vzp

1 0
možnosti
JP

ja ale rozhodne NEPRACUJI pro nejake to "spolecne blaho", a popravde receno, ani s tim nehodlam nikterak zacinat ... me zcela postacuje, kdyz za moji praci dostanu patricne zaplaceno, a jestli z toho nejaka "spolecnost" neco ma nebo nema, to je z meho pohledu naprosto irelevantni. to ovsem na druhou stranu take znamena, ze jakakoliv "nezistna prace pro spolecnost" je z moji strany zcela  a naprosto vyloucena, a slovo "nezistny" povazuji za prisprostlou nadavku.

1 0
možnosti
VH

Nepodmíněný příjem mi připadá jako dobrý nápad.

2 0
možnosti
Foto

Myslel jsem, že se jedná o vtip, špatný vtip. Ale 14. ledna 2013 akceptovala Evropská komise evropskou občanskou iniciativu bojující za základní příjem, čímž započala roční kampaň ve všech státech Evropské unie. ;-OEURv

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1953-vznikla-iniciativa-evropskych-obcanu-za-bezpodminecny-zakladni-prijem

0 0
možnosti
Foto

Mně to jako špatný vtip ani nepřijde. Možná by to naopak bylo docela dobré řešení dnešní sociální politiky. Ovšem určitě ne s tím nastavením, jak to popisuje autor v článku. Výše takového příjmu by měla zajišťovat pouze přežití a nikoliv běžný standard středně příjmové rodiny. Kdysi o tom psal nějaký Charles Murray jako o možném řešení budoucí ekonomické katastrofy sociální politiky v USA. Tlustý to taky neměl až tak špatně nastavené.

0 0
možnosti
Foto

Jednou s podobným návrhem přišel Tlustý. Teda myslím to vyplácení nepodmíněného příjmu a ne natištění peněz. 

Mně by zajímalo proč byste souhlasil s 10000 a ne se 3500 nebo třeba 2000. S 2 tisíci neumřete hlady, ale chcete -li něco víc musel byste se sám přičinit.

0 1
možnosti
Foto

Zkuste studovat ekonomii pro první ročník střední školy. Na třetí stránce zjistíte, že Vaše vývody jsou šílené a s realitou se míjející pro základní předpoklady.

1 2
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x

Seznam rubrik