Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I54v43o 40Ž39á44č82e96k

24. 7. 2014 19:07

Jako pravicový ideolog Vám odpovídám: my nevíme. Zatímco vy levicoví ideologové chcete všechno řídit a plánovat nejlépe 100 let předem, my se za takové génie nepovažujeme. Takže jen věříme, že přirozený vývoj si s tím nějak poradí.

9 0
možnosti
AK

No tak to se ten přirozený vývoj zatím moc nevytáhl, že?

Když vezmeme v úvahu třeba těch 28 milionů nezaměstnaných v EU...

1 4
možnosti
MP

Ti nezaměstnaní jsou kvůli socialismu v EU.

1 0
možnosti
AK

Socio-ekonomickým systémem v EU není socialismus, nýbrž kapitalismus.

Ten je charakterizován 3 znaky:

- převaha soukromého vlastnictví

- zisk jako hlavní faktor motivace

- námezdní práce.

Pokud se domníváte, že státy EU jsou socialistické státy, mýlíte se.

1 4
možnosti

I87v14o 43Ž78á25č32e76k

24. 7. 2014 22:49

Ve většině států EU po většinu času vládne levice.

5 0
možnosti
Foto

A učili vás ve škole, čím je charakterizována nadsázka?

Pointa je v tom, že stát a EU zasahují do všeho a často nesmyslně regulují i věci, které by regulovat nemusely (a každá další regulace přidělává nové a nové problémy, což se řeší dalšími regulacemi). V konečném důsledku to znamená vyšší výdaje pro firmy, které tím pádem nemohou tak rychle přijímat nové lidi. Proč je nejvyšší nezaměstnanost ve Španělsku? Protože tamní pracovní legislativa je tak pitomá, že firmy si nové zaměstnance prakticky nemůžou dovolit.

Mimochodem stačí se podívat, kdo EU řídí - samý vysloužilý komunista a socialista. K čistému kapitalismu to má daleko, je to takový maskovaný socialismus.

2 0
možnosti
AK

Učili nás, že firma přijímá nebo propouští podle vytíženosti svých kapacit.

A představa, že když španělské firmy přejdou na americké pracovněprávní  zákonodárství, tak že přijmou kvanta nových pracovníků, je komická.

0 0
možnosti
VL

Tak třeba v Bělorusku zase až tak moc nezaměstnaných není. do 1 %, ovšem běloruský postsovětský autoritativní model má tu nevýhodu, že většina (asi 70 až 80 %) lidiček pracuje v přepočtu za 8 000 až 12 000 Kč měsíčně, při ceně základních potřeb již namnoze srovnatelných s cenami v ČR. Ze zavedeného důchodového systému v budoucnu nepřežije a inflace je 30 % ročně. Banky fungují standardně, takže jen zoufalec si může myslet, že si v běloruské měně něco pořádného ušetří.

0 0
možnosti