Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Princip řetězové hladovky spočívá v rozfázování obědů - zatímco dříve chodili účastníci na oběd společně, nyní chodí každý v jinou dobu

0 4
možnosti

J97a47r28a 30R91a11n22k

21. 8. 2014 17:43

Jste v nejlepsim veku, zacnete studovat, budete se mit tak dobre, jako myR^

4 3
možnosti

Vy o reálném životě tady víte velké houbelec, takže se laskavě upozaďte se svými knížecími radami.

4 4
možnosti
Foto

Nesmíte podle vlastního neblahého života, zaviněného neschopností dělat něco užitečného, posuzovat ostatní. Neznám u nás ve městě člověka, který je schopný, vzdělaný, pracovitý a slušný a který má přesto nějaké existenční potíže. Naopak, pár neschopných, líných a nesolidních znám, ti potíže mají.

5 5
možnosti
Foto

Evidentně se v tom už minusující poznal, tak rozdává znaménka ;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Bezpochyby má současný systém "své oběti", pokud budeme nahlížet přísně ideologicky. Přesto i argument se sebevraždami je notně falešný - nejvyšší počet sebevražd u nás po 2.sv. válce byl v druhé polovině sedmdesátých let. Tento argument neobstojí.

Není pravdou, že lidé žili materiálně zabezpečeni, protože na hranici chudoby, nebo přesněji řečeno od výplaty k výplatě, či od důchodu k důchodu žilo také slušně velké procento obyvatel. Faktem je, že za minulého režimu se podobné statistiky nedělaly (naopak, kdo by se o ní pokusil, byl by okamžitě perzekuován a pronásledován), takže nám schází přesná čísla ke srovnání, ale vězte, že takový důchodce ještě v osmdesátých letech, pokud to nebyl vysloužilý šachťák, se tak zlatě, jak popisujete, opravdu neměl. Důchody kolem 800 korun ještě v polovině 80-tých let rozhodně nebyly žádnou vyjímkou a to v době, kdy třeba bydlení v bytě 1+1 stálo kolem 350 Kčs měsíčně.

Pokud u nás lidé hladoví, vysvětlete mi, proč obezita a nadváha u českého obyvatelstva narůstá? Proč jsou obézní, já bych řekl vyžraně tlustí, často lidé, o nichž mnozí tak rádi hovoří, že žijí na hranici chudoby? A proč lidé žijící na hranici chudoby mají doma auto, barevný televizor, automatickou pračku, chladničku, často mobilní telefon, počítač .... podobné vybavení (nemluvím o mobilech, ty ještě zdaleka nebyly a o počítačích) měli před 25 lety pouze ti nejbohatší ....

Nevěřte, že všichni mají tak krátkou paměť a naletí na demagogické žvásty někoho, kdo pojmenovává druhé jako "ksichty" .....

4 4
možnosti

Co to je za žvásty, že v polovině 80-tých let nebyly žádnou výjimkou důchody kolem 800 korun? Ano, i takové důchody výjimečně byly, u nemakačenků, kteří neměli odpracované roky, stejně jako dnes. Nemaťte tady hlavně ty, kteří to nezažili.

Barevný televizor a automatickou pračku, chladničku a i to auto měli v polovině 80-tých let téměř všichni, kdo si peníze nepropili.

Vaše demagogické žvásty jsou opravdu určeny těm, kteří ztratili paměť anebo mladým, aby hleděli na minulost zkresleně, jak je zřejmě Vaše přání.

4 7
možnosti

Díky tomu prohnilému kapitalismu tady můžeš psát ty svoje kydy, ty komunistický  k s i c h t e  ! ;-O

8 5
možnosti

Máto to nějak popletené. Tady nejsme v Somálsku.

6 1
možnosti
Foto

Já to vidím tak, že to, že byl komunismus, respektive socialismus svinstvo, neznamená, že kapitalismus svinstvo není. Je, ale trochu na jiném základě. Jenže jak to vypadá, nic lepšího zatím lidstvo nevymyslelo... Bohužel.

4 1
možnosti
Foto

kdybych si nepřečetl váš blog, ani bych nevěděl, v jak zbídačelé zemi žiji.

Děkuji vám, že jste mně otevřel oči.

11 3
možnosti

K48a44r87e22l 33V45o88v90e52s

21. 8. 2014 17:53

Tak se pochlubte, jak jste ke stesti prisel ?

1 3
možnosti

Hm, pěkné. Moje učitelka občanské nauky by z Vás měla upřímnou radost. Těch otázek jste položil dost. Na jednu jste zapomněl.  Proč kapitalismus v České republice a v ostatních zemích bývalého sovětského bloku nedosahuje ani 25 let po pádu železné opony ani průměrné kvality standardního kapitalistického státu, který na rozdíl od nás nepoznal dobrodiní komunistické ideologie? Pěkný den.

8 2
možnosti

Protože kapitalismus - jeho růstový potenciál - se vyčerpal. Už není co dobývat, co obsazovat, odkud odsávat. Zároveň pokrok odbourává poptávku po lidské práci - proto onen milion už navždy chudobných. Nejsou potřeba. Kapitalismus měl odpovědi v 19. a 20. století. Dnes už je nemá...

3 4
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x

Seznam rubrik