Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aha.

  Jak se Vašich požadavků dosáhne?  Dovedu si představit, že budou všichni zaměstnáni (a budou se flákat). Dovedu si představit, že budou mít všichni (skoro) stejnou mzdu - a budou s ní spokojeni  (je správná, nikdo přece nemá výrazně víc). Jedno, že bude (třeba) na úrovni dnešní hranice bídy.       Ovšem v tom případě si absolutně neumím představit jakýkoliv ekonomický růst (a mám s tím zkušenost - 40 let jsem v takovém systému žil).

   PS: Nerozumím vaší poznámce "Technologický pokrok likviduje místa a nic nenasvědčuje obratu trendu.".  Vy chcete rubat uhlí krumpáčem, orat ruchadlem a tkát na stavu?

1 0
možnosti

Zdá se, že diskutující se pohybují výhradně v dimenzích kapitalismus x socialismus.

To opravdu už nic jiného nepřijde?

Řada amerických filmů hrozí nebo končí zánikem planety Země.

Ale ani hollywoodští scénáristé si zřejmě nedokáží představit zánik kapitalismu.

Zánik naší planety ano, zánik kapitalismu ne.

Feudálové si tenkrát zřejmě také mysleli, že už nic jiného nepřijde...

0 0
možnosti

Ekonomika klesá, protože jde o socialismus. Kapitalismus je zcela přirozený svbodný obchod. Socialismus je nepřirozená, umělá politika, proto ekonomice jen škodí.

5 0
možnosti

Podívejte se laskavě na definici kapitalismu a socialismu - kamkoliv uznáte za vhodné - a přestaňte si plést pojmy.

0 0
možnosti

J51a14r96a 45R58a59n38k

22. 8. 2014 3:04

Fakt??8-o Me svycarske konto je stale v poradku, ma konta v Kanade se nehrouti a diky dobremu investmentu na akciovem trhu jsem stale v plusu....

1 3
možnosti

jistě, ať žije anarchie. Nebo si autor přeje komunismus?

3 0
možnosti

A máte tam něco lepšího ? " Socialismus " se vyčerpal za 40 let....tedy krom vrahů v Rusku, tam si to drželi trochu déle .....

2 0
možnosti

Vy ovšem přepokládáte, že lidé se chtějí živit staromódním způsobem - prací.

Jsou i jiní: Pokud např. dědicové Josepha Goebbelse, rodina Quandtů, vlastní téměř polovinu akcií BMW (kromě dalšího majetku), nemusí pracovat vůbec a přes to se jejich majetek ani příjmy nezmenší. Stačí když pracuje BMW...

2 0
možnosti

a nenapadlo vas, ze k tomu bezpracnemu zivotu museli nejdriv to bmw tak nejak zalozit, rozvijet, aby uspelo na trhu, pripadne koupit akcie jiz existujici firmy a udrzet tu firmu na trhu ?

2 0
možnosti

Kapitalismus se určitě nevyčerpal. Vyčerpal se jenom určitý model, který se v západní společnosti rozmohl po druhé světové válce.

1 0
možnosti
Foto

Je vidět, že ani tak výkonná ekonomická metoda kterou kapitalismus představuje, nedokáže zvítězit nad všežravým státem, produkujícím socialismus a pohádkově placené černé pasažéry.

4 1
možnosti
Foto

Kapitalistický sociální pořádek je ekonomickou demokracií v nepřísnějšímsmyslu tohoto slova. Všechna rozhodnutí závisí koneckonců na vůli lidí, jakospotřebitelů. Tedy vždy, když existuje rozpor mezi představami spotřebitele a představamimanažerů, tak tlak trhu zajistí, že názory spotřebitele zvítězí

Tržní ekonomika- kapitalismus je společenský systém nadvládyspotřebitelů.

( Ludwig von Misese )

2 0
možnosti

K91a84r11e87l 32F82u41k58s76a

21. 8. 2014 22:22

No ono je to trošku složitější, kolego...

1 0
možnosti

Člověče Vy chcete perpetuum mobile. Jen jednou naznačím, že chci pracovat a podílet se na svém úspěchu a pak to již půjde samo. Lážo, plážo.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS