Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jo zapomínám. Takže joR^ Ty tři šestky, totˇ test přímo d´ábelský;-)

0 0
možnosti
Foto

Vědecký přístup k jakémukoliv problému ovšem musí fungovat jinak. Nejprve shromáždím veškerá fakta (ověřitelná). Pak vytvořím teorii a porovnám, zda je se všemi fakty v souladu. Pokud ne, prověřím znovu fakta (resp. "naměřené" hodnoty), pokud sedí, musím opravit teorii.

Minulý režim ovšem neupravoval teorie, ale překrucoval fakta. Tudíž každý, kdo je svými postoji evidentně s minulostí spjatý, je nutně podezříván z toho, že je mu bližší překrucovat fakta, případně zatajovat ta, která se nehodí.

Kromě toho rozumný člověk vychází ze zkušeností. Anglická moudrost říká, že když se něco stane jednou, je to náhoda, když dvakrát, je to podezření a když třikrát, je to jistota.

Podle tzv. matematické indukce lze nějakou teorii (matematický vzorec) ověřit tak, že když platí pro číslo 1, 2, 3, n a n+1 , platí vždy (krom speciálních případů).

V daném případě, tedy funkce Ruska v Ukrajinské krizi, stačí to pravidlo anglické - Čečna, Afghánistán, Gruzie, Krym ... stačí, pane badateli?

2 0
možnosti
Foto

Ano. Zadej výsledek, a dodej ,,neznámé", aby seděl. Platí to obecně, že;-)

1 1
možnosti
Foto

Máte pravdu s těmi předsudky, které si člověk vytváří ze zkušeností ve svém životě. Nezapomněla bych ale na cílenou propagandu, účinnou hlavně na děti a mladé. Stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Kolikrát už zaznělo "ruská agrese", "ruská invaze" apod.? A takový pan Horáček z diskuzí Vám bude tvrdit, že je zde ruská propaganda. On už je trochu starší, takže u něho to více platí s těmi předsudky. Vám karma.

0 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS