Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Nesmysl: "Společnost rezignovala na morálku."   Společnost jsem i já - a nemíním přes svůj věl rezignovat. Pravděpodobně i o sobě se domníváte, že si morálky ceníte.  Uvedená věta je esencí nedůvodné generalizace, které se dopouštíte prakticky v celém článku.

  Lež o hloupých (spíše odmítajících přemýšlet) lidech není lží. Prostě opravdu velmi významná část lidí tu ochrannou ruku chce (a nevěřte, že v předminulém století či ještě dříve nebyla).

  Máme zde demokratická pravidla. A to bez ohledu na to, jak vypadá (svobodný, demokratický) systém.  Ostatně nevím o tom, že by stranická svázanost nefungovala v jednomandátových obvodech (např. GB).

   "Odstraňme podporu velkým firmám". Jakou máte na mysli? Investiční pobídky? Již existují i pro firmy malé.  To nevíte?  Nebo víte o jiných formách podpory?  Ostatně - jak se v ekonomice projeví rozdíl mezi podporou velkých, středních a malých firem?

   Zkrátíme pracovní dobu o 1/3?  Za jakou mzdu? Nebo ji zkrátíme? Či budeme dotovat, jako u kurzarbeitu? Třetinu ze státního?  Myslíte vůbec?  Když ponecháme mzda, půjde do spotřeby o polovinu více peněz, než v současnosti. Tušíte, co to udělá s cenami? Já to vím.  Mohou si zkrátit pracovní dobu i OSVČ? Samozřejmě mohou - pokud budou schopni prodat za ceny o polovinu vyšší, než v současnosti.

    Závěr: Něco tak užvaněného a hloupého aby člověk pohledal.

1 1
možnosti
Foto

Vladimíre, nevztekejte se. Článek je ke svému konci spíše jen snění, těžko uskutečnitelné, ale jinak má autor naprostou pravdu. Úřady včetně toho pracovního jen bují, dělají z lidí blbce, proč? Aby ospravedlnily svoji mrzkou existenci. Pane autore, karma.

1 1
možnosti
RH

Tak šup do politiky, oslovit voliče, sepsat to programově a prosadit v parlamentu! Nebo sepište pamflet a možná to bude nový Kapitál a změní svět! Anebo byste raději revoluci a celé to řídil? To jo, ale co lidi? Co když o to nestojí? Každou úvahu na téma změna systému k lepšímu je třeba ocenit, ale na to, co je pro nás dobré, máme každý jiný názor. Současný systém je konsensuální, demokratickými prostředky můžeme ten konsenzus změnit, ale pochybuju, že bude někdo takhle radikální socialismus podporovat.

2 0
možnosti
PK

Nevěřím v liberální systém, čím více politiské a ekonomické svobody, tím lépe - ale svými úvahami a návrhy na léčbu jste úplně mimo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x

Seznam rubrik