Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

...neváhal podrobit kritice samotného Stvořitele...

0 0
možnosti
Foto

Žvástů o tom jak spravedlivě rozdělovat cizí peníze už jsem za život slyšel kupu....ale ještě jsem neviděl komouše, co by založil prosperující firmu (či aspoň družstvo) a ty kecy mu vydržely i kdyby už šlo o jeho prachy a jejich dělení.

Vy někoho takového znáte?;-)

16 4
možnosti
MT

Takovych se po 1989 vyrojilo! A z nekderych se stali velice prosperujici 'vazeni' podnikatele. Zejmena ti co byli jiz u koryt, prerozdelovani a privatizace.

2 0
možnosti
Foto

Možná jsem to pochopil jinak než pánové přede mnou, ale já s p. Pifkou souhlasím. Byť můj příjem je solidní, půjčku nemám, syn pracuje a dcera se chystá na školu. Mám, ale známé co žijí na ubytovně né protože by nepracovali, ale pronájem bytu je pro ně drahý. Jsou lidé, kteří si byť z vlastního nerozumu vzali půjčku a teď mají na krku exekutory. Všeobecně okolo sebe vidím tlak svázat lidi půjčkami, aby byli co nejvice svázáni s prací a neprotestovali proti pracovním podmínkám. Protože, bez práce exekuce a ulice. Plat se sráži na minimum lidi, kteří nechtějí pracovat za minimálmí mzdu jsou nazýváni lenochy, ale kde je nějaká společenská smlouva, která by řekla práce tě uživí. Připadá mi, že stát, který by měl chránit a pečovat o své občany je tady proto aby chránil systém nastavený k ochraně tvorby zisku nadnárodních společností a lidi jsou pouze výrobní prostředek jehož náklady je třeba snižovat.

13 1
možnosti
JT

Pane, ono to chce se vzdělávat. Anebo jen zapojit selský rozum. Když nevydělávám, nemám si chodit půjčovat k lichvářům. Nejméně deset let se mluví o finanční gramotnosti. A ještě déle se lidem ukazují smutné konce těch, kteří si napůjčovali jako smyslů zbavení a pak si je podal exekutor. Nepoučitelnost, možná i hloupost stojí často za příběhy těchto lidí.

A bydlet na ubytovně nepovažuji za něco ponižujícího. Jsou lidé, kteří nemají ani na to a žijí v papundeklu.

Odvolávat se neustále na stát a jeho neschopnost, místo toho, aby zdravý člověk sám řešil svůj život, to nejsou argumenty.

6 6
možnosti
Foto

Existují i takoví podivíni, které pracovat baví. Autor to asi nebude.

Komunismus je realizovatelný, ale ne s lidmi. Pouze s velmi dovedně naprogramovanými roboty.

Jeden problém vidím, s dovolením, já. Co s lidmi, kteří pracovat nechtějí nebo nic neumějí. Dobře, dostanou základní podporu, protože výroba bude natolik robotizována, že na obsluhu bude stačit pár specialistů. A co s tím volným časem? Bude je bavit jen hrát si? Ne. Obávám se, že začnou ničit.

10 3
možnosti
ED

E31d92a 56D57r18á23b52e46k

10. 3. 2015 20:13

to ragujete na nějaký jiný článek :-)

5 0
možnosti
Foto

Ježkovy zraky... Další člověk, který se nemůže dočkat, až napraví svět. Ten váš nový a ještě lepší systém bych chtěl vidět. Každá utopie na papíře zní krásně a vznešeně, v praxi ovšem bývají konce dosti neslavné.

11 8
možnosti
MK

Máte pravdu. Já si myslím, že technologie umožní komunismus, což je možná jediný možný systém budoucnosti (každý bude dostávat základní bezpodmínečný příjem, a jestli si něco přivydělá navíc, to už je jeho věc - nad tímhle už se zamýšleli např. Piráti). Co budou lidé dělat, až za ně 99% práce vykonají stroje? Pro vykřikující odpůrce - vy si neuvědomujete potenciální moc technologií. Svět nebude stále stejný, naopak, stále rychleji se mění.

5 4
možnosti
Foto

Ale lidi budou pořád stejný.

8 1
možnosti
JC

Komu tykas smrade!! Jdi si tykat se svými soudruhy a nevotravuj slušným lidem život debilnimi výmysly...

0 14
možnosti
PM

P73a15v27e91l 92M58a68c85h

10. 3. 2015 16:13

A co je pane Pifka vase reseni? Socializmus ci komunizmus? Napadlo vas nekdy studovat proc krachnulo SSSR? Vsimnul jste si nekdy rozdilu mezi SRN a DDR, Jizni a severni Koreou nebo Tajvanem a Hong Kongem a Cinou nez v Cine udelali ty hospodarske zmeny? Poivejte se na data o Indii za jejich socialistickeho experimentu a dnes. Nikdy nikde na svete jeste socilaizmus nefungoval.....a ani nebude. Prikladu jak socilaizmus v jakekoli forme nefunguje je bezpocet. Lide z valne vetsiny mysli predevsim na sebe a sve rodiny a potom na jine a podle toho take jednaji. Za socializmu nakonec nikdo nema nic a system krachne. Za kapitalizmu system narusta a nakonec kazdy prece jenom dostane neco. Jak vidno z historie kapitalizmus vzdy vyhraje nad socilaizmem protoze lide vsude na svete jsou takovi jaci jsou.

8 2
možnosti
TK

Že nad ním ekonomicky vítězí neznamená, že je lepší.

3 4
možnosti
Foto

Idealismus a tedy zbytečnost. Běžte na pískoviště. Každé dítě tam bude mít své bábovičky a zkuste si je půjčit. Bude řvát, že mu je berete, že mu berete jeho majetek. Lidé jiní nebudou. A nebojím se říci naštěstí. Proč by měl někdo neschopný užívat výhod schopného. Proč? A vždy se někdo bude chtít mít lépe něž jeho soused. To je lidská přirozenost......

4 1
možnosti
MO

Nahoře už se to řeší. Kometa je na cestě ! :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x

Seznam rubrik