Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"oni" mozna nejsou svine ... ale ja jo, a klidne to priznam.

ano, pracuji proto, abych se ja mel dobre, nikoliv proto, aby se meli dobre vsichni ostatni. ano, pracuji pro toho, kdo nejlepe zaplati, ne pro toho, kdo moji praci "potrebuje". ano, pracuji tam, kde se daji vydelat slusne penize, ne tam, kde je to "spolecensky prospesne". ano, svoje penize s usmevem na rtech vyuziji takovym zpusobem, aby me prinesly dalsi penize ... a ne, za nic z toho se nestydim.

0 0
možnosti
Foto

Úrok je svinstvo? Je to cena peněz. Tedy peníze jsou asi svinstvo. No, můžeme platit klidně fazolema a ani ty vám nikdo nepůjčí jen tak. Pak tedy musí být špatné půjčky. Jo to jsou. Ale jenom ty, které neslouží ke generování zisků, ale prožerou se. Ty opravdu jsou zlo, které ničí současnou společnost. Je však s podivem, že takto jich obvykle nejvíc využívají lidé, kteří smýšlejí jako vy. Lidé, kteří si sní o věčném DOBRU a produkují jen ZLO.

0 0
možnosti
Foto

Pifka, Rambouse, Kašuka, světlonoši zářných zítřků

0 0
možnosti
Foto

Úrok je jen časové vyjádření vaší preference.   Většina lidí si cení současné statky výše než statky budoucí a rozdíl této preference se dá určit právě úrokem.

0 0
možnosti

Co je svět světem, vždycky ti "oni" existovali a měli konkrétní jména... Na tom ta Vaše s prominutím utopie ztroskotala. Dokonce ani u prvotních křesťanů nefungovalo společné vlastnictví... Když už ani u nich, tak u koho tedy? Ale fandím Vám, kéž by bylo více takových nadšenců!

1 0
možnosti
Foto

My a Oni. Věčné dilema :-/ Mnozí z ONI se ,,rekrutují" též i z těch ,,MY"8-o

A navíc, ,,blbost" nejspíš nemá alternativu, atˇ ,,kvete" pod jakýmkoli praporem. Tam bývá i ten rozdíl mezi My a Oni. ,,Oni" to možná lépe vědí, ale určitě jí umí lépe využít;-)

0 0
možnosti

M18i18l52a71n 74R61a53d22e31k

11. 3. 2015 17:45

Ja vam poradim jak se probudit ze snu. Zacnete pujcovat bezurocne. I kdyz vam to KAZDY splati, tak budete mit vsechny vase prachy pujcene, a z ceho budete zit?

Bud budete muset do prace a vase uspory pujcovat nezistne misto abyste si je uzival sam, jsou vase, a nebo si poridite banku, ktera bude tske pujcovat bezurocne, a az budou vasi zamestnanci pozadovat plat, tak jim reknete ze si budou muset najit druhe zamestnani, protoze vase banka nebere uroky, tudiz nema zisky ani na platy. A ukazte svetu cestu jak na to.

Take s tema penezi muzete podnikat, a ukazte jak to jde BEZ rizika, rad se poucim. A pak si k vam prijdu pujcit penize.

2 0
možnosti
Foto

Vážený, nechodil jste na přednášky k doc. Řezníkovi?

Jinak ta myšlenka s chytrým státem je pěkná, jen poraďte, jak jej vytvořit. Taky si zkuste pracovat jako OSVČ, umíte-li nějaké vyhledávané řemeslo nebo jinou PRODUKTIVNÍ činnost.

Chytří kapitalisté kapitál používali k investování - tzn. vytváření pracovních míst, vývoji nových výrobků atd.

Ti naši často vesměs nejsou a tak se tu a tam najde pěkná sumička ver škatuli, v matraci a tak.

2 1
možnosti

P83e48t34r 43K89u71l22i68c23h

11. 3. 2015 17:15

úrok a hromadění kapitálu má jednu zajímavou vlastnost. když už je ho na jednom místě, v jedněch rukách tak moc, že vlastníkovi nic navíc nepřináší (prostě není už nic tak drahého, co by si mohl koupit), tak je pro něho výhodnější koupit si budoucí výnos z činnosti jiného člověka nebo skupiny lidí, čili investovat. díky tomuto fenoménu se v podstatě během posledních pár desetiletí obrovská část jihovýchodní asie dostala ze středověku na úroveň západu a vznikla (na jejich poměry) bohatá střední třída.

0 0
možnosti

Liberální demokracie vytváří unikátní příležitost realizovat alternativní ekonomická uspořádání. Zkuste to a úspěch bude důkazem a inspirací.

1 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x

Seznam rubrik