Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Úroveň diskuse je povětšinou daná úrovní diskutujících. Možná by kdokoliv z vás mohl napsat konkrétně v čem pan Pifka nemá pravdu nebo si vymýšlí. Ale od lidí typu plavský/chumcha se asi nelze dozvědět více než o osobní neschopnosti kohokoliv.

0 0
možnosti
Foto

V čem konkrétně? Tak třeba v tom že zvýšená produktivita se neodráží ve zvýšené životní úrovni. Dnešní životní úroveň drtivé většiny zaměstnanců je mnohem vyšší než byla životní úroveň v roce 1989 těch relativně dobře placených dlouhá léta pracujících zaměstnanců. 

Za dluhy nemůže špatný ekonomický model, ale nezodpovědné chování těch co se zadlužují, včetně naší politické reprezentace.

Není pravdou že ceny výrobků 25 let rostou. Před rokem 1989 jste si pořídil ojeté auto za roční plat dnes si jej pořídíte za měsíční plat. V roce 1993 jsem kupoval počítač, který uměl psát a počítat tabulky za 25 tisíc dnes pořídíte za 10 táců jakžtakžvýkonný stroj na kterém si můžete zpracovávat hudbu fotky nebo video. 

Z technologického pokroku mají zisk především ti, kteří do něj investují a využívají jej. Nemůže z něj mít zisk ten, který se umí jen ohánět lopatou nebo pájet drátky v montovnách.

0 0
možnosti

je naprosto logicke, ze pokud si koupim nove auto, budu ho vyuzivat ke svemu vlastnimu prospechu, a nebudu s nim vozit "potrebnne" ... proc by to melo v pripade plne automaticke montazni linky fungovat jinak ?

0 0
možnosti
Foto

Rozbít, rozmlátit, vyhodit jde lecos. Ovšem nahradit to ,,nečím" novým, to je brnkačka.;-) Hesly a ideemi, ale to je asi tak všechno.8-o Experimenty a ,,empirické pokusy", tedy systém pokus/omyl mohou být až zábavné. Pro mnohé hlasatele změn, jejich kamarily a podržtažky ba až i výnosné. Nakonec příkladů něúrekom.:-/ A chtít, aby ostatní o tom přemýšleli, to může bejt až vo šajslík. To jedině tehdy, když je jim ,,správně implementován" ten cíl. Jistěže těmi správnými vůdci. Jinak snad už jedině vyměnit lidi;-)

0 0
možnosti
Foto

V mé životní úrovni se má zvýšená produktivita projevila. Nevím ovšem proč by se měla projevit také ve vaší životní úrovni, když jste vy sám proto nic neudělal.

5 0
možnosti
Foto

Co navrhujete? Klacky do ruky...?

1 0
možnosti

V první fázi zenové klacky, aby se lidem rozsvítilo. Aby pochopili souvislosti. 

Aby začali hledat řešení mimo systém, který je neléčitelný, protože se přežil. Tak jako každý společenský model v historii.

0 1
možnosti

Díky za osobní výpady. 

Pokud bychom se drželi tématu. Jak to, že i přes pokrok žijeme na dluh a reálná mzda stagnuje?

0 0
možnosti
Foto

Nejspíš proto, že si žijete nad poměry. Neutrácejte víc než jste schopen si vydělat a nebudete žít na dluh.

2 0
možnosti
Foto

a čím přemýšlíte vy???

2 0
možnosti

Máme se tak asi proto, že máme takové ekonomy jak jste vy. Přečtěte si znovu to co jste napsal a snad to pochopíte.

3 0
možnosti

A máme tady dalšího revolucionáře. Klackem po hlavě, protože stoupla produktivita 5x a já se nemám 5x lépe. A kde sebral to 5x;-D?

Protože kluk tahal v roce 1989 kačera  a tudíž ví prd, jak to tu tenkrát vypadalo. A tak to chce zavést;-D!

5 0
možnosti

Já nevím, jestli nedělám něco blbě, Ale můj plat, je tak 15x vyšší než v roce 1989 a k tomu odpovídající životní úroveň, jsem spokojen i když bych klidně uvítal i víc peněz, kdo ne?

8 0
možnosti
Foto

No to si pište že to děláte úplně blbě. Jak je vůbec možné, že se solidárně nerozdělíte s těmi, co se za 25 let nenaučili, že za své štěstí si může především každý sám?;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x

Seznam rubrik