Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte pravdu.

Dnes už nikdo nepochybuje o tom, že minulost minula a že žijeme v přítomnosti, zatímco budoucnost na nás čeká.

Rv

1 0
možnosti
Foto

No vidíte pane Dvořáku, ale mnoho lidí přesto stále setrvává v minulosti..I zde v této diskuzi se najdou.

0 1
možnosti
Foto

Obavy z budoucnosti jsou v pořádku. Je to lidská přirozenost a navíc zaručuje přežití. Je třeba o budoucnosti přemýšlet a připravit se na případné problémy. V pořádku není odsuzovat peníze jako takové nebo dokonce tvrdit, že za vším špatným stojí to, že jsme zaměřeni na zisk. To je naopak správné a vždycky to tak bylo. Kdybyste s lucernou chodil a špendlíkem hrabal, nenajdete člověka, který je nezištný a to ani v dějinách. Nemusí jít vždy jen o peníze, jenže peníze jsou dnes nejjednodušší směnitelnou komoditou. Ona ani matka Tereza nebyla úplně nezištná. Větší problém je možnost státu znehodnotit měnu a tisknout další a další peníze a ještě zadlužovat. Jenže to je problém, který nepopisujete.

Sám jistě nežijete ze vzduchu, neživíte se rosou a vůní fialek, nemeditujete v poušti zahalen do kusu hadru. Chcete někde bydlet, něco jíst a pít a nějakou budoucnost pro své děti. To Vám nikdo nedodá zadarmo a proto za to bude chtít peníze, za které si může totéž koupit pro sebe.

4 0
možnosti
Foto

No vidíte a přesně tak vlastně žije fauna a flóra, "živí se rosou a vůní fialek" a žijí bez peněz. 

Jen člověk se vzdálil a ušil si na sebe bič v podobě peněz. 

Myšlenka toho pozdějšího otroctví a z toho plynoucích obav, nemusí být špatná už od samé podstaty. Ale jsou "takylidi", kteří prostě škodí tím, že neukočírují v sobě něco, co nelze tolerovat a to je vlastní ego, které radí, neber na nikoho ohled, škoď přelsti všechny, vlastni, vlastni co nejvíc i když to do smrti nespotřebuješ a tady ta zkáza začala... Ať nemusíš mít obavy.

 Když se to daří a nikdo se tomu nebrání, což je počátek zkázy následné oběti, je cesta na návrat uzavřena, naopak, ego je víc a víc agresivní a to je začátek konce nejen pro toho, kdo ovládá všechny tou mocí, kterou penězům propůjčil, ale i těch obětí, otroků ve všech možných podobách... 

A dnes jsme v této fázi. A takyčlověk zauvažuje, propůjčil tomu, co mělo jinak sloužit, neobvyklou moc a tou mocí ovládá všechno a všechny, jen ne sebe. Prostě se to zvrtlo...A že ti s tím pochroumaným egem, nakonec tu myšlenku, v našem případě nápad směnit potřebné za peníze takto znehodnotil, za to si můžeme sami, že jsme to dovolili. Nevšimli jsme si toho, je nám vtloukáno, že to tak musí být a co nejhorší, že to tak musí zůstat provždy. 

Nemusí. A to je to, o čem píše pan Pifka.

0 0
možnosti
Foto

,,Máte obavy z budoucnosti? Není důvod."

Ne. Proč ?Dvě jistoty jsou dány. 8-oTa první, asolutní, tu máme každý. A ta druhá, že kromě té první není nikdy nic jistého;-)

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu i nemáte. Měl byste jí, kdyby jste dodal, že je asi 

(podtrhuji slůvko asi) absolutní. Tedy absolutní je v této formě, která určitě skončí, ale zda je absolutní zcela, to nikdo nevíme...Tím potvrzuji vaše, že není nikdy nic jistého. Ale vy jste to myslel asi jinak.

0 0
možnosti

Já říkám: ,,UŽ TO DLOUHO TRVAT NEMŮŽE!":-)

1 0
možnosti
Foto

Důležité je začít opravdu ochraňovat to co si zasluhuje ochranu a to je přirozené právo a etika založená na vlastnických vztazích a na svobodě.

2 0
možnosti
Foto

Mirku, opět smysluplná slova, smysluplné věty. Díky a karmička. Jen ještě malý odkaz a co vy na to? To mě dnes také zaujalo, protože to vnímám už dávno, proto vím o čem píšete Vy i o čem se píše v článku z odkazu :-) 

http://svobodnenoviny.eu/na-zbytek-sveta-je-nyni-uplatnovana-ta-nejstrasnejsi-zbran-kterou-kdy-lidstvo-proti-sobe-pouzilo/

0 2
možnosti

Je to tak. Pokud jde o ovládání vědomí, má to více rovin. Podle mě dvě základní, které se prolínají. Historicky vzato a zjednodušeně řečeno máme "lepší a lepší mozky", což je jedna dynamika. Dříve bylo ovládání taky. Jen nemuselo být tak "velké", aby ukočírovalo stádo. Čím je stádo emancipovanější, na jednu stranu má více "práv", ale adekvátně se musely jinde utáhnout jiné, o něco méně viditelné "práva". A teď jsme v situaci, kdy otevíráme oči a vidíme, jak jsme vlastně sešněrovaní. A systém se nás snaží přesvědčit, že to tak má být a že je to to nejlepší... A to je druhá dynamika - pnutí mezi emancipací a čím dál těsnější svěrací kazajkou, absurdní z podstaty.

1 0
možnosti
Foto

a co na to váš lékař???

5 0
možnosti

Gratulujeme k dosažení druhého záchytného bodu.

0 2
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x

Seznam rubrik