Diskuse

Komunismus

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nějak tomu nerozumím, bude přece třeba ty stroje naprogramovat, udržovat nebo se stroje budou programovat a udržovat bez zásahu člověka, budou také určovat kolik čeho vyrobit? Je to asi stejná úvaha jako ta z pradávna, co by bylo, kdyby všichni jezdili na koni, co s těmi všemi koňskými koblihami? Nic, lidé začali využívat auta, hromadnou dopravu a k šílenému scénáři ve formě přemnožení koňů nedošlo. A navíc myslím, že problém deindustrializace ekonomiky je již vyřešen, přechod na poskytování služeb nepředstavuje žádný problém.

0 0
možnosti
Foto

Realizace pohádkového Hrníčku vař, Stolečku prostři se a Oslíčku otřes se je mnohem pravděpodobnější.

Ale komunismus vybudovat lze, ovšem za podmínky, že zlikvidujete všechny lidi, kterým se nebude líbit. Stalin to tak zkoušel, ale zem se mu začala povážlivě vylidňovat.

A co tomu říká Váš tatínek a maminka? Synku, synku ....

4 0
možnosti
Foto

A94l82e76š 81M23e94r10t89a

31. 3. 2016 11:05

Zní to docela racionálně, ale kdo ví co bude za třicet let. Plná robotizace a umělá inteligence pravděpodobně postupně nahradí lidskou fyzickou i duševní práci. Co by měli vlastníci výrobních prostředků z toho, že jejich továrny produkují zboží, které si nikdo nemůže koupit. Musí tedy dojít k převratným změnám v organizace společnosti, ovšem jaký bude výsledek je jen těžko odhadnout. Kdo například četl knihu Mechanické piáno tak podle této vize lidé stroje začali ničit.

0 0
možnosti
AT

Je dobře, že jste svou vizi posunul až na rok 2050. To už tu většina z nás nebude, nebo si nebude pamatovat, co četli před 5 minutami. A nikdo už vám tento příspěvek neomlátí o hlavu.

2 1
možnosti
Foto

Komunismus nikdy nemůže být realizován dobře. Je to utopická myšlenka, která musí vždy nutně zkrachovat na přirozených vlastnostech a sklonech lidí.

4 0
možnosti
Foto

Chybějí mně v blogu ony husitské sudy , kam lidé odhazovali šperky a peníze. Nahý jsi na svět přišel , nahý budeš a nahý odejdeš.

Některé bludy jsou nesmrtelné a nevyvratitelné.

5 0
možnosti
Foto

A19l32e69š 53M31e85r27t18a

31. 3. 2016 19:03

Komunismus je víra uhlířská a uhlířů vždy bylo a bude dost.

0 0
možnosti
JV

J29i40ř51í 47V34o95l37e21k

31. 3. 2016 2:33

během sta let se tuto myšlenku pokusila realizovat řada různých států, s největším územím a nejvíce nerost. surovinami - Rusko, s největším počtem obyvatel - Čina, s vyvinutým průmyslem - východní Evropa, v turistických rájích - Kuba, Indočína, ropná velmoc - Venezuela, atd. . Vždy to skončilo stejně, hromady mrtvol, zadrátované hranice, rozvrácená ekonomika, zničené životní prostředí, morální úpadek, ... . Je pro mne nepochopitelné, že se najde gramotný člověk, schopný těmhle úchylným myšlekám věřit

9 0
možnosti
JK

A nejblíže tomu komunismu byly některé mormonské osady v USA a kibucy v Izraeli. Ale i když se tam pro tento systém rozhodli zcela dobrovolně, fungovalo to jen 1-2 generace. Lidé holt nejsou klony a každý si pod pojmem "nezbytná potřeba" představuje něco jiného. A schopný a pracovitý nechce doplácet na nechopného a lenocha.

6 0
možnosti
JS

Tak komunismus se ještě nemohl realizovat.

Kdo tomu zabránil, sami komunisti svojí neschopností, nebo zlí kapitalisti "mandelinkou bramborovou", nebo rozmarné počasí, které je neposlouchalo?:-)

8 1
možnosti