Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Záleží i na tom, který stát je ochoten investovat do nejnovější technologie. Například v cizině už jezdí popelářský vůz plně automatizovaný, jen s řidičem. Firmy u nás si tuto technologii nekoupily, i když by ušetřily milionové náklady. Takže i když se tu nabízí úspora mnoha lidí, přesto třeba jen tento zlepšovák není zatím všude na světě. I velmi modernizované automobilky potřebují stále hodně pracovníků. Ne všechny činnosti na běžné lince v jakékoli firmě je možné automatizovat.

0 0
možnosti

24. 7. 2014 15:47

No teda.... a z čeho bude žít těch 10 procent, to vás nedojímá? Výrobního prostředku se nenažerete.

1 0
možnosti
RC

Tak nevim, ale mam pocit, ze spolecne vlastnictvi v ruzne forme jiz prokazalo, ze prinasi vetsi problemy, nez to soukrome. Na Kube, v KLDR, v byvalem SSSR nemeli lidi co zrat. V CSSR a dalsich zemich sovetskeho bloku nebyly k mani zakladni potreby nutne k zivotu. Technika zastaravala, prumysl se rozvijel pomaleji a to vse ve srovnani se zememi, kde byl svet postaven spise na pravicovem, nez levicovem idealu. Podivejte se, kam dospelo Nemecko, Rakousko, atd. po valce. Pritom to byly zeme znicene vice. nez CSR. Staci toto jako dukaz nefunkcnosti toho Vaseho "levicoveho" idealu?

10 0
možnosti
MP

Někdo musí konstruovat a vyrábět tyto nové technologie. Další vývoj si vyžádá nové profese.

2 0
možnosti
MP

Podle základů ekonomie tito uvolnění pracovníci mohou vyrábět něco jiného či pracovat v jiných službách. I při sebevětší automatizaci bude potřeba dost lidí na jiné profese, které teprve vzniknou. S počítači a mobily vznikly také nové profese.

1 0
možnosti
VL

Asi by se k tomu dalo ještě doplnit, že bude třeba se poněkud odpoutat od planety Země a to jistě přinese nové druhy technologií a pracovních příležitostí.

1 0
možnosti
RK

To máte, autore, hodně pomýlené..... Komunisti nám přece říkali, že vytvoří společnost, kde budou mít všichni všechno a všechno bude všech - bez rozdílu. Čili schopný, neschopný, pracovitý, flákač - prostě každý by měl nárok na luxusní vilu, luxusní vůz, luxusního pratnera a tak .....a přitom "vyhrožovali " tak vyspělýma technologiema, až oči přecházely. Jaksi jim to nevyšlo, soudruzi  zapoměli na to, že každý má jiné možnosti, schopnosti, požadavky, ambice atd......Bohužel, ten správný pravicový svět ( bez práce nejsou koláče ) už také nebude, většinu světa stejně ovládají socialisti, čili levičáci. Budou brát těm co pracují tak dlouho a rozdávat nefachčenkům tak dlouho, až to přestane být únosné. Závěr ? Jednoho dne to celé krachne a zase začnem znovu.......

8 0
možnosti
MP

Stále je potřeba mnoho služeb. Pak existují tzv. záhadné drobné firmy,  na každé ulici je jich několik. Automatizace sice se vyvíjí, ale pokud bude na takové úrovni, že bude stačit jeden místo sta lidí, i když i v nejmodernější automobilce potřebují přes veškerou automatizaci mnoho pracovníků, pak ten jeden, co pracuje, zákonitě musí vydělat na těch 99. To znamená, že musí udělat produktivitu, která bude mít hodnotu sta platů. Musel by brát stokrát víc, aby mohl zaplatit těch 99 lidí. Až bude taková automatizae.. Ale to je pohádka. Sestru v nemocnici, holiče, zedníka, prodavače aj. profese nikdo hned tak nenahradí. Možná až roboti začnou nahrazovat lidi, pak bude tato diskuse na místě. Zatím jen úklid města, z jednoho konce na druhý, zaměstná každý den dost lidí. Práce se vždy najde, vždy je co dělat. Perspektivu mají služby. Výroba bude automatická.

5 0
možnosti
MP

Ta doba tady do 50 let bude. Nebudou řidiči MHD, stejně jako dnes už nejsou pokladní v supermarketech. Nebudou zedníci, protože se nebude stavět z cihel. Zmizí zaměstnanci průmyslu, až na obsluhu strojů. Zmizí kombajnisti, protože dnešní samočinné sekačky trávy na dvorku vylepší. Zmizí popeláři. Služby v dnešním pojetí budou luxus. Stejně jako dnes si chudý člověk může zajít do restaurace jen teoreticky a stravuje se sám doma, to bude i v budoucnosti. Maximálně si koupí umělou hostinu v sáčku do mikrovlnky. Ta doba přijde.

1 2
možnosti
AP

Má to vůbec cenu?  A jak bude fungovat levicový (socialistický stát)? Bude vymýšlet těm Vašim 90% práci, kterou nikdo nepotřebuje? A z čeho je bude platit?

10 0
možnosti
MP

To je klasický přístup pravicového diskutujícího. Když dostane jednoduchou otázku, neodpoví...

0 2
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x

Seznam rubrik