Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte pravdu v tom, že nejste muslim ani Žid. A to je tak všechno. A co jste ? Mám to napsat? Jo, a přijdu o íčka.

1 0
možnosti

Dobrý den, pane Dvořák. Už jsem myslel, že jste mě přestal odsuzovat.

 

Já si, pokud mohu, totiž o sobě myslím, že nejsem nikdo. Ani běloch, ani Čech nebo Evropan. Ani něčí šéf, ani ničí podřízený. Pokud bych měl dát co nejpřesnější odpověď, tak nevím...

0 0
možnosti
Foto

Korán zcela zřetelně dává univerzální nástroj na dosažení konkrétního a dočasného politického cíle. Duchovní  odkaz koránu má  vedlejší roli, a má  sloužit jako posvěcená návnada pro věřící. Slib odměny, ať už ve formě znovuzrození anebo posmrtného života je nástroj jak přinutit lidi dělat věci, které by jinak neučinili, to je vraždy, znásilnění žen a podobně.

5 0
možnosti

Každý může interpretovat co chce a jak chce. Korán je ve své podstatě odraz konverzace Mohameda, Mír s Ním s Allahem. Na Posmrtném životě si tuhle různou interpretaci můžeme názorně předvést. 

Mohamed a jeho současníci si mysleli, že smrtí pro člověka vše končí. Bůh mu předává informaci - lidská duše po smrti existuje dále a seznamuje jej s pravidlem - každá duše po smrti (těla na Zemi) se bude mít přesně podle toho, jak žila. 

Pro mě je dovádění s Huriskami obrazem. Pokud připustím, že se informace týká duše, tedy nemateriální existence, chápu v tomto kontextu popis Ráje, tedy společného místa pro "lidské duše", anděly a Boha jako popis nemateriálního místa. 

A protože budeme po smrti existovat v nemateriálním světě, je uspokojení tělesných potřeb obraz. 

Proč by tady měl být Ráj pro uspokojování tělesných potřeb, ale zaslíbený lidem "dobrým", tedy kladoucím důraz především na morálku. To by byl Bůh schizofrenik.

0 0
možnosti

A ted si pane autore odpovezte sam. Cim to je, ze z toho Izraele v souvislosti se Starym zakonem obavy nemame? Cim to jenom je? Ze by to bylo tim, ze v tom Koranu budete ten historicky kontext a moznost ruznych vykladu hledat marne?

7 0
možnosti

Pokud v Koranu hledáte možnost dvojího výkladu marně, stačí to vysvětlit sunnitům a šiítům.

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1598x

Seznam rubrik